Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Atlantis Lokaal is klaar voor start publieke omroep Gemeente 's-Hertogenbosch

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 7 oktober 2015 om 11:33

Den Bosch - 26 maart 2015 - Enkele weken na het versturen van het persbericht, dat Radio Atlantis na 35 jaar een einde van een tijdperk aankondigde, kreeg niet geheel onverwacht de lokale omroep van de Gemeente ’s-Hertogenbosch, Boschtion, opnieuw financiële problemen. Atlantis stopte omdat het geen volwaardig podium meer bezat om zijn uitzendingen te verspreiden.

Precies tien jaar geleden werd de populaire zender door de Bossche Gemeenteraad nog voorgedragen als de nieuwe lokale omroep van de stad. Nu het podium, wat de omroep al sinds 1990 ambieert, vrijkomt heeft Atlantis Lokaal besloten om opnieuw de vergunning voor de Brabantse hoofdstad aan te vragen.

Sinds 2005 is er veel verandert. Radio Atlantis is niet meer de ex-piratenzender die graag de lokale omroep van haar stad wil zijn, maar een gelouterde organisatie, die inmiddels 10 jaar ervaring heeft opgedaan als legale regionale omroep op de kabel en via het internet. Ook de tientallen vrijwilligers, die vaak al decennia aan de zender zijn verbonden, hebben zich nog meer ontwikkeld.

Naast het werken bij het Brabantse kabelstation, deden sommige ervaring op bij landelijke media, andere waren betrokken bij lokale en regionale omroepen middels werkzaamheden bij radio, tv en kabelkrant. In de gemeente ’s-Hertogenbosch leeft een grote groep ervaren televisie en radiomakers, die al jaren de ambitie hebben om iets te beteken voor de lokale publiek omroep van hun regio. Helaas werden deze, door de ”gesloten” organisatie Boschtion, al die tijd belemmerd in hun (bestuurlijke) deelname. Helaas hadden verschillende bestuurders van Boschtion bijna dertig jaar de vergunning en zeggenschap, over dit financiële drama en tijdperk, maar daar is gelukkig een einde aan gekomen. De weg is nu vrij voor een stabiele organisatie.

De Bosschenaren van Atlantis weten precies de weg in de Gemeente 's-Hertogenbosch en hebben het juiste netwerk, dat is voor buitenstaanders niet te bereiken. Ook bestuurlijk, en dan met name financieel en beleidstechnisch, staat de Stichting zijn mannetje. Atlantis Lokaal heeft de volledige plannen en uitvoering voor het maken van radio, televisie en internet-media al klaar. Ook afspraken met vele Bossche radio en televisiemakers zijn al gemaakt. Op de verschillende media zullen nieuws, sport en agenda de rode draad vormen die op een professionele manier worden gepresenteerd.

Binnen een strakke begroting zal elk jaar de basis worden uitgebreid met meer diepgang op een verantwoorde manier. Er wordt geen cent meer uitgegeven dan er binnenkomt! Ook steunen verschillende grote Bossche bedrijven dit initiatief. Waardoor er een garantie is om de komende jaren te investeren in extra kwaliteit. Het wordt tijd voor een gezonde en kwalitatief goede lokale omroep voor de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Atlantis denkt dit eindelijk te kunnen verwezenlijken en hebben de afgelopen 35 jaar aangetoond met continuïteit, integriteit en stabiliteit in hun bestaan.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie