Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Wijzigingen nieuwe mediawet

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 21 maart 2016 om 14:25

Den Haag - 21 maart 2016 - De nieuwe mediawet van Staatssecretaris Sander Dekker krijgt felle kritiek van zowel Hilversum als het Binnenhof, toch stemde de Eerste kamer in met het nieuwe wetsvoorstel. Maar wat houd deze nieuwe wet in, en wat gaat de kijker hier van merken?

De kijker zal door de nieuwe wet meer culturele, informatieve en educatieve programma’s gaan zien op de NPO. Programma’s die enkel draaien om amusement zal de kijker ergens anders moeten zoeken. Ook zal een terugkeer van de Champions League er waarschijnlijk niet in zitten. Toch verzekert Dekker dat humor en amusement geen taboe zullen zijn bij de publieke omroep.

Ook de radio moet zich ook op die manier gaan onderscheiden. Verder zal er meer ruimte komen voor beginnende artiesten en bands. Ook festivals en zaken waar andere radio zenders weinig aandacht aan besteden zullen bij de publieke radio zenders vaker te horen zijn.

Wanneer de veranderingen ingaan, is nog niet duidelijk. Dekker zal eerst aan de hand van een bestaande wet, wijzigingen door gaan voeren. Wanneer dit klaar is, moet het eerst weer naar de Eerste en Tweede kamer.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie