Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Intelligent drukwerk innovatie in de grafische sector

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 13 mei 2019 om 13:16

Den Bosch - 13 mei 2019 - Klaar voor de radiogolven en straling van Londen Fieldlab onderzoekt ‘logistiek van de toekomst’. 3D-printing zit in de lift: aantal banen verdubbelt tegen 2024. Bij drukwerk denk je eerder aan visitekaartjes of tijdschriften dan aan geavanceerde elektronica. De introductie van intelligent drukwerk gaat dat beeld veranderen.

In vijf Technologieclusters maakten drukkerijen kennis met de mogelijkheden van de nieuwe technologie. Die liggen onder andere in de logistiek, de gezondheidszorg en de interactieve marketing. Of toch maar een visitekaartje, maar dan met een brandend lampje?

Intelligent drukwerk, ook bekend als printed electronics, maakt gebruik van inkt die elektriciteit kan geleiden. "Het is een innovatie die nieuwe kansen biedt aan de grafische sector die het de laatste jaren niet gemakkelijk heeft", zegt Mascha van Dort van TNO: "Er zit groei in de markt, maar er is tegelijkertijd sprake van overcapaciteit. De drukkerijen zoeken nieuwe afzetmogelijkheden en intelligent drukwerk kan die bieden. TNO heeft daarom vijf Technologieclusters (TC's) georganiseerd samen met Syntens, Holst Centre, brancheorganisatie KvGO en een samenwerkingsverband van drie consultantbedrijven voor de grafische industrie met de naam Media Alliantie. Het doel was om de 21 deelnemende MKB-bedrijven kennis te laten maken met intelligent drukwerk."

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie