Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

In Willemspoort-Zuid ruim 450 woningen tussen stad en natuur

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op dinsdag 5 februari 2019 om 13:34

Den Bosch – 5 februari 2019 - Vér voor de crisisjaren lag er een plan om het gebied Willemspoort over de Randweg te bebouwen, met overkluizing dus. Dat plan verdween, net als meerdere ontwerpen, in de prullenbak. Voor het gebied tegenover de ingang van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het huidige verharde parkeerterrein, is maandagavond een nieuw plan gepresenteerd: ruim 450 appartementen, in verschillende huur- en koopprijzen, met ook zorg-appartementen en appartementen/studio’s van 40 tot 45 vierkante meter.

Nu het laatste appartementengebouw in Willemspoort-Noord (tegenover de ingang van het Koning Willem I College) wordt gebouwd, wil de gemeente aan de overzijde van de Randweg Willemspoort-Zuid ontwikkelen.

Waarbij niet alleen 458 woningen gepland staan, maar ook een drielaagse openbare parkeergarage voor bezoekers van het ziekenhuis en bewoners (abonnement) én een parkeergarage aan de zijde van de Gement voor bewoners van de 115 appartementen die daar gebouwd worden. In de plannen is verder ruimte voor kleine winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Blikvanger in Willemspoort-Noord wordt aan de zijde van de Randweg een toren met vijftien of zestien verdiepingen met in totaal 80 zorg-service-appartementen. Opvallend is ook het woonblok van tien of elf verdiepingen met zogenoemde tiny appartments voor starters.

Aan de zijde van de Gement staan over de volle breedte blokken van elk vijf bouwlagen met in totaal 115 koopappartementen. Kijkend vanuit het natuurgebied richting de stad loopt de bouw dus in hoogte op. Het middenterrein (Binnenhof) is groen en is het domein van fietsers en wandelaars.

Geen nieuwe wegen
Voor het nieuwe woongebied worden geen nieuwe wegen aangelegd. Volgens een gemeentewoordvoerder kunnen de kruisingen bij het ziekenhuis en bij de Onderwijsboulevard het verkeer aan. Bewoners van de appartementen aan de Gement-zijde kunnen in de toekomst de Henri Dunantstraat gebruiken, die nu voor een groot deel alleen dienst doet voor busvervoer. De straat blijft, net als nu, afgesloten voor doorgaand verkeer zodat er in de toekomst geen rondje te rijden is.

Volgens Tom Köhler, directielid van eigenaar en ontwikkelaar Willemspoort bv, worden de plannen de komende tijd verder uitgewerkt. ,,Met de opmerkingen die omwonenden (veelal uit Willemspoort-Zuid, red.) gemaakt hebben. We hopen dit jaar met de procedures aan de gang te gaan en hopen medio 2020 met de bouw te beginnen.’’

Volgens de gemeentewoordvoerder is dat laatste het doel, maar wel ’optimistisch’. De bouw begint met de parkeergarage en de appartementen aan de zijde van de Randweg.

Bron: bd.nl

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Eemweg 1
5215 HM 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie