Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Geen huurkorting in Den Bosch, er zijn voldoende alternatieven

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 9 januari 2019 om 13:09

Den Bosch - 9 januari 2019 - Er zijn volgens het college van B en W in Den Bosch voldoende alternatieven om de woonlasten voor mensen met een laag inkomen betaalbaar te houden.

Daarom zou een huurkorting geen toegevoegde waarde hebben. Op verzoek van de gemeenteraad zette wethouder Huib van Olden de mogelijkheden op een rij, zo schrijft het AD.

Huurkorting is verboden
Huurkorting zou er voor moeten zorgen dat woningen betaalbaar blijven voor mensen en dat hiermee de kans op schulden of armoede kleiner wordt. Die huurkorting is dan een tijdelijke korting. Volgens de landelijke regels is het verboden dat woningcorporaties huurkorting geven. In onder meer Amsterdam en Utrecht wordt die korting wél gegeven, maar dat is dan een bijdrage van de gemeente die de corporaties doorsluizen.

Het AD schrijft dat volgens B en W Den Bosch voldoende andere regelingen heeft om inwoners met een laag inkomen tegemoet te komen. Zoals lagere belastingen, een woonkostentoeslag via de bijzondere bijstand, een gematigd beleid door corporaties, het in de gaten houden van beginnende huurachterstanden en een woonlastencoach.

Bestrijden armoede en schulden
Daarnaast wijst het college op andere maatregelen om armoede en schulden te bestrijden, zoals de individuele inkomenstoeslag, een collectieve ziektenkostenverzekering en de bijzondere bijstand.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Eemweg 1
5215 HM 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie