Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Woontorens mogen hoger zijn dan de Sint-Jan

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 7 januari 2019 om 15:30

Den Bosch - 7 januari 2019 - De 73 meter hoge Sint-Jan is niet langer heilig voor D66 in Den Bosch, schrijft bd.nl. De partij wil dat er in de toekomst woontorens komen die hoger zijn dan de kathedraal en op die manier het woningtekort terugdringen. Dat verklaarde fractievoorzitter René van den Kerkhof zondag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij.

Volgends bd.nl pleit de partij voor het loslaten van het ‘zichtlijn-criterium’, waardoor er op dit moment niet hoger dan de Sint-Jan gebouwd mag worden. ,,Het wordt tijd dat Den Bosch echt de lucht in gaat. Simpelweg omdat er meer woningen gebouwd moeten worden en we daar niet meer groen voor willen opofferen.’’

Volgens Van den Kerkhof willen veel woningzoekenden in de buurt van de binnenstad wonen. ,,In de Spoorzone liggen dan ook de kansen om fors de hoogte in te gaan. Wat te denken van de Kop van ’t Zand, het EKP-terrein of Orthenpoort-Zuid. Wij komen daarom binnenkort met een voorstel naar de raad om het zichtlijn-criterium uit de Nota Hoogbouw te schrappen”, aldus van den Kerkhof, bd.nl.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Eemweg 1
5215 HM 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie