Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Reclame nu vaak rommeltje in Heusden

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 30 november 2018 om 11:10

Den Bosch - 30 november 2018 - Heusden trekt de regels rond plaatsing van reclame-uitingen zoals sandwichborden, lichtmastreclame en verkiezingsreclame aan. De gemeente gaat aangeven waar het nog wél mag, waarmee de reclame op alle andere plaatsen automatisch verboden wordt. Heusden houdt daarbij speciaal oog voor activiteiten van niet-commerciële verenigingen en instanties, zo belooft wethouder Kees van Bokhoven.

Bndestem schrijft: Nu is het op veel plaatsen in Heusden een rommeltje als het gaat om reclame, posters en sandwichborden, vindt de gemeente. ,,Dat sluipt er in. Vrijwilligers willen met de beste bedoelingen activiteiten van een vereniging of instelling aankondigen. Maar daar moet wel enige structuur in komen. De maatregelen zijn niet bedoeld om verenigingen te pesten of zo. Sterker, we gaan ze betere mogelijkheden bieden”, aldus wethouder Kees van Bokhoven (DMP Heusden).

Aan de lantaarn­paal die er vlakbij stond, zat een sandwich­bord. Daar kwam opeens een rolstoeler achter vandaan. Dat was schrikken

De regels die Heusden gaat opstellen, zijn niet alleen bedoeld om de verrommeling tegen te gaan, ook om de (verkeers)veiligheid te vergroten. Van Bokhoven: ,,Pas maakte ik het zelf nog mee, bij een zebrapad. Aan de lantaarnpaal die er vlakbij stond, was een sandwichbord vastgemaakt. Daar kwam opeens een rolstoeler achter vandaan. Dat was schrikken.” Schrijft bndestem.

Meer verdienen
Om die reden wil Heusden bijvoorbeeld reclame-uitingen binnen vijf meter van bochten, kruispunten en splitsingen verbieden. Verder moeten borden op zo’n 25 meter van elkaar worden geplaatst.

Volgends bndestem wil Heusden meer gaan verdienen aan de (on)verlichte reclamebakken aan lantaarnpalen. Daarom worden de contracten onder de loep genomen. Dat geldt min of meer ook voor de plattegrondkasten, met reclame voor bedrijven uit de buurt. Dergelijke borden verliezen, door de navigatiesystemen, steeds meer hun functie. Los daarvan kijkt Heusden naar de mogelijkheid digitale schermen te plaatsen in combinatie met informatie voor inwoners en toeristen.

Heusden gaat de ‘mogelijkheid en wenselijkheid’ van maximaal één reclamemast langs de A59 onderzoeken. Zo gaat Heusden ook na of langs bepaalde invalswegen digitale schermen kunnen komen om evenementen aan te kondigen, maar ook voor informatie over wegwerkzaamheden et cetera.

75 sandwichborden
Als het gaat om sandwichboren wil Heusden toe naar vaste frames, waarbij de inhoud gemakkelijk gewisseld kan worden. De gemeente wil dat uitbesteden aan een exploitant en duidelijke regels stellen over bijvoorbeeld hoe lang een boodschap mag blijven hangen.

Het gaat om maximaal 75 borden, te plaatsen langs een aantal vooraf bepaalde wegen en straten. Overigens gaan verenigingen en niet-commerciële instellingen minder betalen dan bedrijven. In de vesting Heusden wordt lichtmastreclame verboden.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Eemweg 1
5215 HM 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie