Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Snel kerncentrales bouwen om klimaatdoel te halen

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op donderdag 8 november 2018 om 13:04

Den Bosch - 8 november 2018 - Er moeten zo snel mogelijk nieuwe kerncentrales gebouwd worden in Nederland om de klimaatdoelen te halen. "Wat mij betreft gaan we snel beginnen", zei VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in het tv-programma Nieuwsuur. "Ik hoop dat we er rationeel naar kijken."

Het kabinet wil snel tot een klimaatakkoord komen, waarbij de uitstoot van het broeikasgas CO2 drastisch moet worden verminderd. Volgens Dijkhoff vormt kernenergie met zon en wind een goed pakket maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen. Hij wijst erop dat kernenergie geen CO2 uitstoot.

'Klaas-ballonnetje'
Coalitiepartner D66 ziet niets in het plan. D66-leider Rob Jetten zei serieus naar de voorstellen te willen kijken, maar hij denkt dat er ook nieuwe en betere technieken mogelijk zijn dan kernenergie.

Ook GroenLinks ziet het niet zitten, maakt fractieleider Jesse Klaver duidelijk op Twitter. "Het is een van de inmiddels befaamde Klaas-ballonnetjes: iets zeggen wat totaal onrealistisch is, om maar een VVD-standpunt in het nieuws te krijgen. Veel herrie, maar aan het eind van de dag is er niets veranderd."

Bouwtijd tien jaar
Het duurt ten minste tien jaar om een kerncentrale te bouwen in Nederland, zegt Klaver. "Tegen die tijd moeten we al de helft minder CO2 uitstoten. Het klimaatprobleem is urgenter."

Bron: rtlnieuws.nl

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie