Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

FC Den Bosch strijdend ten onder tegen Heracles

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 28 september 2018 om 14:43

Den Bosch - 28 september 2018 - Heracles-trainer Frank Wormuth had zijn tweede keus dinsdagavond naar De Vliert gestuurd voor het bekerduel met FC Den Bosch. Dat liep maar net goed af voor de eredivisionist uit Almelo, die ternauwernood met 1-2 won.

FC Den Bosch, dat bijna de hele tweede helft hartstochtelijk op de 2-2 joeg, kon na de wedstrijd met opgeheven hoofd en met lege handen het veld verlaten.

Zoals verwacht speelde Leo Väisänen bij de thuisclub centraal achterin op de plaats van de geschorste Sam Kersten. Stefano Beltrame (lichte hamstringklachten) werd vervangen door Imrane Oulad Omar. Op het middenveld had trainer Wil Boessen een plaats ingeruimd voor Kevin Felida en Jordy van der Winden stond weer op zijn vertrouwde linksbackpositie. Daardoor begon Amine Khammas op de bank.

Heracles-coach Wormuth had zijn ploeg op liefst negen plaatsen gewijzigd in vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen De Graafschap van vrijdag (4-0). Niet vanwege onderschatting, zei de trainer van de huidige nummer vier uit de eredivisie, maar omdat hij twintig gelijkwaardige spelers heeft die allemaal speeltijd verdienen.

Sterk uit de startblokken
FC Den Bosch kwam verrassend sterk uit de startblokken. Al in de zesde minuut legde Danny Verbeek een bal op het hoofd van Rauno Sappinen, maar de spits kopte op Heracles-doelman Michael Brouwer. Vijf minuten later was het wel raak. Een hoekschop van Verbeek werd bij de eerste paal strak binnengeschoten door Stefan Velkov. Binnen een minuut kwam Heracles op gelijke hoogte. Vincent Vermeij zorgde voor de 1-1.

Daarna mocht de ploeg uit Almelo lange tijd het spel dicteren, maar FC Den Bosch kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. In de slotfase van de eerste helft trok de thuisclub het spel zelfs helemaal naar zich toe. Oulad Omar mocht nog een paar keer aan de 2-1 ruiken, maar Brouwer gaf geen krimp.

Vermeij
Tien minuten na rust verzuimde de verder prima spelende Väisänen om voldoende mee te springen bij een voorzet van Wout Droste vanaf de rechterkant. Vermeij kon daardoor simpel de 1-2 binnen koppen. Daarna volgde er een bijna 35 minuten durend beleg van FC Den Bosch. De nummer dertien van de eerste divisie drong de nummer vier van de eredivisie terug, schiep een aantal kansen, maar wist de trekker niet meer over te halen.

Bron: bd.nl

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Eemweg 1
5215 HM 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie