Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Veel mensen profiteren niet of amper van groeiende economie

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 18 april 2018 om 11:53

Den Bosch – 18 april 2018 - Veel huishoudens in ontwikkelde markten profiteren niet tot amper van de stevig aantrekkende economie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) roept beleidsmakers met klem op daar wat aan te doen. Nu ontstaat hierdoor veel desillusie bij burgers, en dat is volgens het IMF ook een belangrijke reden waarom de Verenigde Staten momenteel aan het ''flirten" zijn met een handelsoorlog.

De wereldeconomie dendert stevig door volgens nieuwe prognoses van de internationale organisatie. Maar IMF hoofdeconoom Maurice Obstfeld wijst er op dat de lonen in veel landen niet in gelijke tred meebewegen, terwijl dat wel zou moeten gebeuren. Ook staat de werkgelegenheid in sommige sectoren onder druk, bijvoorbeeld als gevolg van digitalisering.

Het is binnen dit speelveld dat president Donald Trump in maart onder meer China begon te tarten met hoge importtarieven op staal en aluminium, legt Obstfeld uit. Het beginnen van handelsconflicten leidt volgens de econoom echter af van structurele hervormingen die de overheid werkelijk zou moeten doorvoeren.

Het IMF hamert er al langer op dat er in veel landen nog behoorlijk wat werk aan de winkel is om de economie sterker en weerbaarder te maken. Bovendien is juist de handel een belangrijke motor van de economische groei, daar kun je dus beter niet aan toornen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie