Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

PostNL uitblinker op Damrak

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 9 april 2018 om 15:17

Den Bosch – 9 april 2018 – Beleggers schoven de zorgen over het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten even aan de kant. Op het Damrak was PostNL in trek na berichten dat rivaal Sandd open zou staan voor een overname.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de plus op 541,04 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 785,51 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent. Maar de sterkste stijger in de MidKap was postbezorger PostNL. Met een stijging van 7,7 procent. Topman Ronald van de Laar van Sandd verklaarde in een interview met De Telegraaf dat het bedrijf voorbereid op alle opties rond consolidatie. Volgens analisten van KBC Securities zou een overname door PostNL een logische stap zijn. 

Koploper bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice met een plus van 1,9 procent. De grootste daler was bierbrouwer Heineken met een verlies van 0,2 procent. Bij de kleinere bedrijven won Heijmans 2,7 procent. De twee opdrachten met een totale waarde van 164 miljoen euro die het bouwbedrijf heeft gekregen zijn volgens de analisten van KBC Securities goed nieuws voor beleggers.

DPA klom met 2,1 procent op de lokale markt. Ze staan open voor een exit van de Amsterdamse beurs. Topman en grootaandeelhouder Eric Winter zei tegen De Telegraaf dat DPA in handen van private equity gemakkelijker en sneller zou kunnen groeien.  In Frankfurt steeg Deutsche Bank ruim 3 procent. Met onmiddellijke ingang is Christian Sewing de nieuwe topman van de grootste bank van Duitsland. Hij volgt John Cryan op. De machtswissel is niet onverwacht. Cryans positie stond al enige tijd onder druk door zwakke prestaties van de bank.

Novartis won 0,5 procent in Zürich. De Zwitserse farmaceut neemt biotechnoloog Avexis over voor 8,7 miljard dollar. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelt een veelbelovende gentherapie voor gebruik bij spierziektes die het gevolg zijn van aantasting van zenuwcellen in het ruggenmerg. De euro noteerde vrijwel onveranderd op 1,2271 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 62,22 dollar. Brentolie klom 0,4 procent in prijs tot 67,36 dollar per vat.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie