Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Facebook oprichter boos over bedrog

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 23 maart 2018 om 15:28

Den Bosch – 23 maart 2018 - Facebook-oprichter Mark Zuckerberg laat zich in het openbaar niet zien sinds de ophef over de gegevens van 50 miljoen gebruikers die in handen zijn gekomen van Cambridge Analytica, maar volgens het bedrijf zit hij er bovenop.

"Mark (Zuckerberg, baas), Sheryl (Sandberg, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding) en hun teams werken dag en nacht om alle feiten boven tafel te krijgen en de juiste actie te ondernemen, want ze zijn zich bewust van de ernst van de zaak", schrijft Facebook. "Het hele bedrijf is boos dat we zijn bedrogen." De laatste dagen vroegen de beleggers zich af waarom topman Zucerkberg niets van zich liet horen. Ook op een bijeenkomst met het personeel over de kwestie was de topman spoorloos verdwenen.

Rond 14.30 uur praten onze techredacteuren Nando Kasteleijn en Joost Schellevis jullie bij over de gebeurtenissen bij Facebook - op Facebook. De livestream is te zien op de NOS-Facebookpagina. Verschillende toezichthouders kondigen intussen aan dat ze een onderzoek naar het voorval starten. In Groot-Brittannië start de privacywaakhond een onderzoek, en ook de Amerikaanse Federal Trade Commission heeft vragen aan Facebook gesteld. Europese privacyorganisaties hebben laten weten het Britse onderzoek te ondersteunen.

Facebook zegt deze week opheldering te geven aan beleidsmakers over de kwestie. De internetgigant gaat verder richtlijnen aanpassen en verstevigen om de persoonlijke gegevens van mensen te beschermen.

Ook aandeelhouders roeren zich. Zij zagen afgelopen dagen de waarde van hun belegging in Facebook dalen. In twee dagen tijd is er ruim 10 procent van de waarde verdampt, oftewel miljarden euro's. Beleggers vrezen dat strengere regels leiden tot minder reclame-inkomsten en dus een lager rendement. Een aandeelhouder zegt namens meerdere beleggers naar de rechter te stappen. Ze zeggen misleid te zijn en willen compensatie van Facebook voor de financiële schade die ze hebben geleden.

De Scandinavische bank Nordea doet het aandeel Facebook voorlopig in de ban. Voor de duurzaamheidsportfolio worden er geen nieuwe aandelen gekocht. Aanleiding is de recente ophef en de dreiging van strengere regelgeving voor Facebook.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie