Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Prijs Europese pakketbezorging wordt duidelijker

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 14 maart 2018 om 13:31

Den Bosch – 14 maart 2018 – Binnenkort weten we wat een pakketje bezorgen in een ander EU-land kost. Binnenkort zijn de grote pakketbezorgingsbedrijven en webwinkels verplicht om hun tarieven bekend te maken. Als je een pakketje bestelt, weet je dus binnenkort wat dit kost. Die worden op een speciale website van de Europese Commissie naast elkaar gezet.

Consumenten kunnen de prijzen nu vergelijken voor bezorging in binnen - en buitenland. Het Europees Parlement stemde dinsdag met overgrote meerderheid (604 tegen 80) in met wetgeving die dit mogelijk maakt. De bezorgkosten over de grens zijn tot maar liefst 5 keer hoger dan binnen een land. Zelfs als de afstand vergelijkbaar is, is het duurder. De hoop is dat de wetgeving leidt tot lagere prijzen.

Lidstaten krijgen de mogelijkheid tarieven vast te stellen als de kosten ''onredelijk" hoog zijn en nationale consumentenautoriteiten krijgen meer bevoegdheden, bijvoorbeeld om op te treden als de klachtenprocedure niet op orde is. De bedrijven worden niet verplicht om over de grens te bezorgen. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie