Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

EU wil omzetbelasting van 2 tot 6 procent voor grote techbedrijven

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 5 maart 2018 om 15:27

Den Bosch – 5 maart 2018 – Deze maand komt de Europese Unie met plannen voor een nieuw belastingtarief speciaal voor grotere technologiebedrijven, die tussen de 2 en 6 procent zal liggen. Dat meldt Bruno Le Maire (de Franse minister van Economische Zaken) in gesprek met de Franse krant Journal du Dimanche, meldt Reuters.

Volgens Le Maire zal de omzetbelasting “dichter bij de 2 dan bij de 6 procent liggen”. Een Europese richtlijn verschijnt volgens de Franse minister binnen enkele weken. "Dit is een startpunt. Ik heb liever dat er nu regels worden geïmplementeerd dan dat er eindeloos wordt overlegd. We zullen het later bijstellen", zegt Le Maire over de regels.

Er is ook erg bewust gekozen voor omzetbelasting in plaats van winstbelasting, omdat de grote techbedrijven die winst via belastingconstructies vaag weten te houden. De nieuwe heffing moet de concurrentie tussen de grote techbedrijven en kleinere ondernemers eerlijker maken.

 De nieuwe regels van de belasting zijn vooral gericht op de allergrootste bedrijven. Frankrijk stuurt samen met Duitsland, Italië en Spanje al langer aan op uniforme Europese belastingregels voor de grote techbedrijven. Ierland en Nederland, die beiden profiteren van de belastingconstructies van de techreuzen, zijn minder happig.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie