Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Bankieren weer duurder

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 26 februari 2018 om 14:34

Den Bosch – 26 februari 2018 – De kosten voor het bankieren gaan bij de meeste banken weer omhoog. ING spant hiermee de kroon. Daar betalen klanten sinds begin dit jaar 7 tot 10 procent meer voor precies hetzelfde pakket. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van de Consumentenbond.

Dit is een van de grootste ergernissen van consumenten. Bij de Consumentenbond komen er met enige regelmatig klachten over binnen. ”Het betaalpakket wordt almaar duurder, terwijl de consumenten steeds meer zelf moeten doen”, luidt de belangrijkste klacht. Een aantal banken heeft die kritiek van zijn klanten ter harte genomen, maar dat geldt zeker niet voor alle banken. Vooral ING-klanten zijn flink duurder uit voor hetzelfde pakket, blijkt uit het jongste totaaloverzicht.

Sinds 1 januari hebben banken de prijs van een pakket verhoogd. Een jaar eerder verhoogde de bank die tarieven ook al. Hiermee zijn de kosten van het BasisPakket in twee jaar tijd met 29 procent gestegen. Die van het BetaalPakket stegen met 23 procent en van het RoyaalPakket met 20 procent. In een reactie zegt ING de tarieven te hebben gewijzigd vanwege de stijgende kosten van traditionele betaalmiddelen als de overschrijvingskaarten en papieren acceptgiro’s én de investeringen die de bank doet in digitalisering. “We begrijpen dat tariefsverhogingen niet leuk zijn voor onze klanten. Daarom streven we naar een goede balans tussen zo scherp mogelijke betaaltarieven en een innovatieve, digitale dienstverlening”, reageert een zegsvrouw van de bank.

Ook bij andere banken zijn de kosten voor het tweede jaar op rij omhooggegaan. Net als ING verhoogde ook Triodos de tarieven eerder al. Bij de Regiobank betalen klanten sinds 1 juli vorig jaar ruim 15 procent meer voor hun betaalrekening. Ook bij Rabobank gingen de klanten meer betalen. Buiten die prijsstijging verhoogt de bank onder meer de kosten voor papieren afschriften en de extra creditcard.

Een opluchting voor mensen die nog altijd maandelijkse afschriften ontvangen: bij de meeste banken zijn en blijven die wél gratis. Een andere positieve noot is: bij ABN Amro, ASN Bank, Knab en SNS zijn de kosten voor bankieren gelijk gebleven, net als het jaar ervoor.

Máár ook bij die banken constateert de Consumentenbond een minpuntje: de banken hebben de rente over het positieve saldo op de betaalrekening verlaagd. Dit deden ze het jaar ervoor ook al.

Al met al blijken de verschillen tussen de kosten van de pakketten fors uiteen te lopen: voor de duurste betaalrekening betaal je zes keer zo veel als voor de goedkoopste. Volgens zegsvrouw Joyce Donat van de Bond kan het lonen over te stappen naar een andere bank. ,,Dat kan per jaar tientallen euro's schelen."

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie