Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Facebook test een downvote-knop

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 9 februari 2018 om 13:59

Den Bosch – 9 februari 2018 – In Amerika kan een relatief kleine groep Amerikaanse Facebook-gebruikers kunnen als test reacties downvoten, waardoor ze verborgen worden. Sinds Facebook in 2009 de like-knop introduceerde willen veel mensen ook een dislike-knop om hun afkeer aan te kunnen geven.

Met deze downvote-knop kunnen gebruikers aangeven of ze een commentaar beledigd, misleidend of irrelevant vinden. Facebook zegt dat dit niet de door velen gewenste dislike-knop is. De downvote-knop is een kortdurend experiment voor een kleine groep Engelstalige Android-gebruikers. Facebook onderzoekt met de knop een functie waarmee gebruikers feedback kunnen geven over reacties aan Facebook zelf, niet aan de persoon die de reactie plaatste. Via een downvote-knop zou Facebook ook makkelijker nepnieuws of andere ongewenste uitingen kunnen opsporen.

Veel mensen willen sinds dat Facebook in 2009 de like-knop introduceerde een dislike-knop om hun afkeer aan te kunnen geven. Facebook heeft altijd geweigerd zo'n knop toe te voegen. Gebruikers kunnen wel sinds 2015 hun goedkeuring of andere emoties wat genuanceerder aangeven met een van de reactie-emoji.

Het experiment met de downvote-knop past bij de recente veranderingen die Facebook invoerde waarbij algoritmes zijn aangepast zodat de sociale interactie tussen mensen meer de nadruk krijgt dan nieuws en video's van bedrijven. Facebook wil dat gebruikers meer actief in plaats van passief gebruik maken van het sociale netwerk, ook al leidt dat ertoe dat het Facebook-gebruik daalt. CEO Mark Zuckerberg wil dat de site weer een vrienden- en familienetwerk wordt in plaats van een netwerk voor nieuwsmedia. Een manier omdat te bewerkstelligen is om gebruikers meer invloed te geven op het beoordelen van informatie, zoals nu dus ook reacties van anderen via de downvote-knop.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie