Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Detailhandel boekt hogere omzet in november

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 15 januari 2018 om 11:34

Den Bosch – 15 januari 2018 – In november heeft de detailhandel 5,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Niet alleen de foodsector maar ook de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Online gaat het nog beter met de omzet.

Online is ruim 23 procent meer omgezet, aldus het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) maandag. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Er wordt op sommige dagen van de week meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel ruim 6 procent hoger dan in november 2016.

In november groeide de omzet van de winkels in non-food met ruim 5 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was ook ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder. De drogisterijen en parfumerieën en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseerden deze maand de grootste omzetstijging.

Bij de winkels in kleding was de omzet gelijk aan een jaar eerder volgens het statistiekbureau. Bij de winkels in recreatie-artikelen kromp de omzet voor de derde achtereenvolgende maand.

In november hebben de winkels in voedings- en genotmiddelen ongeveer 4 procent meer omgezet dan het vorige jaar, het volume groeide met bijna 1 procent.

Van de supermarkten was de omzetstijging groter dan die van speciaalzaken, meldt het CBS. Het volume was verder bij de supermarkten ook hoger dan een jaar eerder, maar bij de speciaalzaken lager dan een jaar eerder. De online omzet gaat erg goed. De omzet lag ruim 23 procent hoger dan het jaar daarvoor. Daarbij wisten webwinkels 22 procent meer om te zetten. Deze winkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet.

De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, zogenoemde multi-channelers, groeide met ruim 24 procent. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie