Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

In jaren gingen er niet zo weinig bedrijven failliet als in 2017

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 12 januari 2018 om 15:30

Den Bosch – 12 januari 2018 – Het aantal bedrijven dat gedwongen de deuren moet sluiten vanwege een faillissement daalt hard. In 2017 werden maar liefst 3.290 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Ter vergelijking, tijden de crisis in 2013 gingen er meer dan 8.000 zaken failliet.

Het aantal faillissementen is deze eeuw nog nooit zo laag geweest. Het gaat steeds beter met de economie en daardoor houden bedrijven makkelijker het hoofd boven water. Als de trend doorzet, komt het aantal faillissementen dit jaar nog lager uit.

Het aantal faillissementen is in vrijwel alle branches gedaald. In de handel gingen nog de meeste bedrijven failliet. Daar vallen onder meer groothandels en winkels onder. Ongeveer 700 zaken in de handel gingen op de fles. Dit zijn er 250 minder dan in 2016.

In verhouding daalde het aantal faillissementen het meest in Friesland. In Groningen en Flevoland was er een lichte stijging.

Tijdens de crisis hebben curatoren het nu een stuk rustiger. “Er is minder werk”, zegt curator Job van Hooff van advocatenkantoor Stibbe in het NOS Radio 1 Journaal. “We merken dat het een stuk beter gaat met de bedrijven.”

Hij waarschuwt wel dat bedrijven nu nog kunnen profiteren van de extreem lage rente waardoor ze goedkoop kunnen lenen. "Er is geld in overvloed, maar als straks de rente gaat stijgen, dan komen er bedrijven in problemen. Bedrijven die nu net winst draaien, gaan dan verlies maken. Dat leidt op termijn onvermijdelijk tot meer faillissementen."

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie