Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Instagram en Snapchat groeien sterker in bereik dan Facebook

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 10 januari 2018 om 10:57

Den Bosch – 10 januari 2018 – Het bereik van Instagram en Snapchat is in de afgelopen jaren sterker gegroeid dan dat van Facebook. Facebook kent wel altijd nog het hoogste bereik van de sociale media platformen. Meer dan 12 miljoen personen in Nederland hebben in november 2017 de website of app van Facebook bezocht, volgens gegevens van GfK.

Voor de andere sociale media platformen is dit ook erg hoog. Bij Instagram ligt dat aantal namelijk op 5,4 miljoen personen (38 procent) en Snapchat op 2 miljoen personen (14 procent).

Ook kent Facebook de hoogste bezoekfrequentie. Meer dan de helft van alle bezoekers van Facebook is in november op meer dan 20 dagen in contact gekomen met het merk. Bij andere sociale media is dit percentage minder hoog. Bezoekers van Instagram gebruiken dit merk minder frequent, 23 procent van hen op meer dan 20 dagen. Snapchat bereikt van de drie merken het minst aantal personen, maar heeft een grotere groep hoog intensieve bezoekers dan Instagram.

Ten opzichte van een jaar geleden is de frequentie van bezoeken van Instagram en Snapchat sterk gestegen en onder de jongeren tussen de 13 en 34 jaar heeft Snapchat nagenoeg hetzelfde bezoekpatroon als Facebook. De trend bij Facebook is juist omgekeerd en neemt de frequentie vooral onder jongeren af ten opzichte van vorig jaar.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie