Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Bedrijven verdedigen afschaffing dividendbelasting

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 15 december 2017 om 14:15

Den Bosch – 15 december 2017 – De politiek is niet gechanteerd in de kwestie van de afschaffing van de dividendbelasting. Grote Nederlandse bedrijven zoals Shell en Unilever hebben dit vanmiddag verklaard in de kamer.

Het afschaffen van de dividendbelasting (de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders), is een doorn in het oog van de oppositie in de Kamer, die de multinationals had uitgenodigd voor een hoorzitting. In geen enkel verkiezingsprogramma stond de afschaffing. Dit dook echter wel op in het regeerakkoord. Een cadeautje van maar liefst 1,4 miljard euro aan aandeelhouders, aldus de oppositie.

PvdA en andere partijen wilden onder meer weten of concerns als Shell en Unilever tijdens de vorming van het huidige kabinet hebben gedreigd met vertrek uit Nederland. Dit geval is niet aan de orde bezworen de bedrijven. De concerns stellen dat door het verdwijnen van de belasting Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven. Shell-baas Marjan van Loon benadrukte dat haar bedrijf al jaren pleit voor afschaffing. Unilever wil een gelijk speelveld met de Britten, die geen dividendbelasting heffen.

De afgevaardigden wilden vanwege “de vertrouwelijkheid” niet ingaan op de vraag of er tijdens het formatieproces met de bedrijven is overlegd, tot irritatie van GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Ik vind dat niet kunnen.”

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie