Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Hackers maken miljoenen buit bij 'overval' op bitcoinmarktplaats

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 11 december 2017 om 13:20

Den Bosch – 11 december 2017 – Hackers hebben een onbekende hoeveelheid bitcoins gestolen van NiceHash. Het gaat mogelijk om een bedrag van meer dan 67 miljoen dollar. De website van deze marktplaats 24 uur stilgelegd. NiceHash hebben aangifte gedaan.

Bij NiceHash kunnen mensen rekenkracht huren of verhuren om bitcoins te minen, de term voor het generegen van nieuwe digitale munten. De hackers hebben hoogst waarschijnlijk toegeslagen tijdens werkzaamheden aan het systeem. NiceHash heeft aangifte gedaan en roept gebruikers op om hun wachtwoord te wijzigen. Volgens CoinDesk gaat het om iets meer dan 4736,42 bitcoins, dat is op dit moment 67,3 miljoen euro waard.

Bij deze diefstal krijgen de hackers toegang tot de wallet. Hier worden de cryptocurrencies opgeslagen. Deze kunnen ze vervolgens overboeken naar hun eigen wallet. Om hun sporen te wissen, maken dit soort criminelen veelal gebruik van 'tumbler'-diensten, waar bitcoins worden gehusseld.

Bitcoin breekt momenteel record op record. Vorige maand ging de koers van één bitcoin ?omhoog van 6000 naar 11.000 dollar. Inmiddels is de cryptovaluta hard door de 14.000 dollargrens gebroken en op moment van schrijven is een bitcoin meer dan 14.200 dollar (iets meer dan 12.000 euro) waard.

Bitcoinbedrijven doen dan ook goede zaken. "Het is een bizarre tijd", zei Daan Kleiman, hoofd marketing bij het Nederlandse wisselkantoor Bitonic eerder tegen RTL Z.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën waarschuwde vorige week voor de bitcoinmanie. "Als je in bitcoin stapt, is dat helemaal voor eigen rekening", zei hij in ons wekelijkse gesprek met hem. "Er is geen achtervang, je kunt nergens aankloppen als je geld ineens weg is."

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie