Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nederlandse bedrijven positief over akkoord Brexit-voorwaarden

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 8 december 2017 om 11:50

Den Bosch – 8 december 2017 – Vele handels- en logistieke bedrijven zijn erg blij met de vorderingen die zijn gemaakt door de Britten en de Europese Unie bij de onderhandelingen van de Brexit. Nederlandse bedrijven exporteren namelijk zo een 38 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk.

Belangenbehartiger evofenedex spreekt in een reactie van een belangrijke doorbraak, en vindt het zaak om zo snel mogelijk duidelijkheid te creëren. Er is voldoende voortgang geboekt over de scheidingsvoorwaarden van de Brexit volgens de partijen. Hiermee is de weg nu vrij voor onderhandelingen over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Tussen de partijen  zouden er eind maart 2019 goede nieuwe handelsafspraken moeten zijn. Dit is om de economische schade zo veel mogelijk te beperken. De volgende fase is het onderhandelen over toekomstige handelsrelatie.

“Voor heel veel Nederlandse bedrijven is het cruciaal dat de handel na de Brexit eenvoudig blijft verlopen”, zegt evofenedex. De organisatie pleit onder meer voor zo min mogelijk oponthoud bij de grens, behoud van een gelijk speelveld en eenvoudige douaneformaliteiten.

De brancheorganisatie trekt samen op met Europese en Britse branchegenoten om het belang van de sector bij de onderhandelaars duidelijk te maken. Nederlandse bedrijven exporteren volgens de belangenclub jaarlijks voor 38 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk en importeren voor 21 miljard euro. Daarmee zijn 300.000 banen gemoeid. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie