Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Ondernemer Mark Vletter wil de hele wereld online krijgen

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 6 december 2017 om 11:58

Den Bosch – 6 december 2017 – De oprichter van de Groningse telecombedrijven Devhouse Spindle en Voys gaat de winsten en opgedane kennis inzetten om iedereen in de wereld toegang tot internet te geven. “Het is de enige reden dat ik met deze bedrijven begonnen ben.”

48 procent van de wereld heeft geen toegang tot internet volgens internetworldstats.com. Ondernemer Mark Vletter heeft er zijn missie van gemaakt om iedereen aan te sluiten en is daarom de initiatiefnemer van de stichting 48percent.org. Multinationals uit Silicon Valley streven hetzelfde doel na. Facebook test drones die internet zenden, Google probeert het met ballonnen en SpaceX heeft satellieten die laag overvliegen.

Er zijn andere modems nodig dan dat er nu voor handen zijn in gebieden zonder internet. “Het moet een modem zijn die kan inbellen, maar ook een lokaal netwerkje kan aanmaken”, zegt Vletter tegen RTL Z. De apparaten moeten hierbij weinig stroom gebruiken, omdat veel van de gebieden zonder internet ook vaak geen betrouwbaar elektriciteitsnet hebben.

Het ontwikkelen van een modem in deze plaatsen is voor Vletter daarom ook een voorbeeld van wat er allemaal moet gebeuren. “Het is een van de vele puzzelstukjes die er op dit moment liggen. Maar we hoeven het niet allemaal zelf te doen.”

Dat klinkt als een grote financiële belasting voor de twee bedrijven, maar Vletter richtte de bedrijven juist op met het doel om de financiers van deze stichting te worden. "Het is de enige reden dat ik met deze bedrijven begonnen ben."

Er zijn dus erg grote plannen. Hiervoor is nu de eerste stap om een projectleider aan te nemen. Dat is ook de reden dat de site van 48percent.org nog niet online is. “De nieuwe projectleider moet daar zelf een eigen draai aan kunnen geven. Er moeten nog grote knopen gehakt worden.”

Vletter zelf heeft, bij de bedrijven die hij begon operationeel niks meer te doen. Hij focust zich nu dus volledig op de nieuwe stichting. Hij gaat de boodschap van 48percent.org verspreiden en samenwerkingen opzetten over de hele wereld.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie