Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

JA-sticker komt er

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 24 november 2017 om 15:13

Den Bosch – 24 november 2017 – De rechtbank van Amsterdam deed dinsdag uitspraak in een kort geding dat was aangespannen door de brancheorganisaties MailDB (verspreiders), KVGO (drukkers) en verspreider Spotta. De partijen stellen dat er met de NEE/JA- en NEE/NEE-stickers een uitstekend werkend systeem bestaat en dat de gemeente niet bevoegd is om af te wijken van het landelijk geldende opt-outprincipe.

Bovendien betoogden de brancheorganisaties en Spotta dat het opt-insysteem grote economische schade zal toebrengen, niet alleen aan de drukkers en verspreiders van het reclamedrukwerk , maar ook aan de middenstanders die omzet zouden mislopen. Daarbij zijn de voordelen voor het milieu minimaal, stellen zij, omdat fabrikanten voor de bomen die ze kappen nieuwe bomen planten.

De rechter besloot dat de gemeente Amsterdam het opt-insysteem met een verplichte JA/JA-sticker vanaf 1 januari kan invoeren. De rechter had geen boodschap aan deze argumenten.

De bezwaarmakers zijn wel teleurgesteld over de “onbegrijpelijke” uitspraak. Zij vrezen dat andere gemeenten het Amsterdamse voorbeeld zullen volgen en overwegen daarom sterk om in hoger in beroep te gaan. “Mocht blijken dat de invoering van het systeem niet rechtmatig was, dan zullen wij niet nalaten onze schade op de gemeente te verhalen”, aldus Bram ter Beek, manager bij het KVGO.

MailDB heeft al voorbereidingsmaatregelen genomen voor de komst van de JA-stickers met de campagne Zetjebrievenbusopgroen vooruitlopend op een eventueel hoger beroep. Op de gelijknamige site kunnen consumenten achtergrondinformatie vinden. Ook gaat MailDB actief de JA-stickers verspreiden, onder meer via huis-aan-huisverspreiding. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie