Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Radio 8FM wordt non-stop en Puur NL verdwijnt

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op donderdag 23 november 2017 om 13:00

Rosmalen – 23 november 2017 – Het enige gepresenteerde programma op het in Brabant populaire Radio 8FM gaat verdwijnen meldt het Brabants Dagblad. Vanaf 1 december zijn op de zender de hele dag door acties te horen. Verder wordt er non-stop muziek gedraaid. Zusterstation Puur Nl verdwijnt en gaat verder onder een andere naam.

Er is een grote bezuiniging bij het Rosmalense bedrijf Commerciële Radio Brabant. De bezuiniging gaat gepaard met twee ontslagen. De technicus en “het gezicht” van Puur NL Emilie Sleven moeten vertrekken. Emilie werkte in totaal 8 jaar voor het bedrijf. Ook werkte hij als co-host bij 8FM.

Een commerciële afdeling en 2 programmamakers blijven wel in Rosmalen werken, meldt marketingmanager Loek Janssen. “We gaan op Radio 8FM acties spreiden over de dag. We hoeven die dan niet meer in 2,5 uur in de ochtend te plannen. We kunnen veel beter kijken welk item op welk moment van de dag past.”

Vanaf 1 december gaat Puur NL verder onder de nieuwe naam en het format van RadioNL. Dit is een Friese zender. De zender opereert landelijk vanuit Sneek. Ook een groot deel van de techniek van Radio 8 FM verhuist naar Sneek, waar het Rosmalense bedrijf een samenwerkingspartner heeft gevonden. Daarmee verdwijnt een van de twee studio’s in Rosmalen. 

Eerder gingen de twee eigenaren Jan Tibosch en Richard Damen ook al uit elkaar. Richard Damen (Rijk) stopte toen ook met zijn ochtendshow Rijk & van Brabant, die nu dus helemaal verdwijnt. Jan Tibosch, de zakenman van de twee, zette 8FM voort, in samenwerking met zenders uit het Noorden van het land.

Bron: Brabants Dagblad & redactie Atlantis

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie