Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

ING verwacht recordaantal startende ondernemers in 2017

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 22 november 2017 om 12:37

Den Bosch – 22 november 2017 – Naar verwachting zullen dit jaar zo een 135.000 ondernemers een bedrijf starten. Dit is het hoogste aantal ooit. Volgens economen van ING is de forse groei toe te schrijven aan een sterke economie en flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Ook volgend jaar zal het aantal startende ondernemers hoog blijven verwacht het ING Economisch Bureau. Ondanks het voornemen van de overheid om de flexibilisering een halt toe te roepen.

Er zijn 101.600 mensen een bedrijf gestart in de eerste negen maanden van 2017. Vergeleken met dezelfde periode in 2016 is er sprake van een stijging van 1,6 procent. Ruim 80.000 van deze ondernemers waren eenpitters. Vooral in de bouw kwamen er veel startende ondernemers bij, met een groei van 16 procent. Volgens de economen is dit te danken aan de groeiende woningmarkt.

Er komen vooral meer startende ondernemers bij sectoren war veel flexibilisering plaatsvindt. Naast de bouw gaat het om bijvoorbeeld de zorg, het transport en het onderwijs.

"Zowel bij bedrijven als werkenden blijft er behoefte aan flexibiliteit, zo stellen wij vast", zegt Katinka Jongkind, econoom bij ING Economisch Bureau.  "Bedrijven gebruiken een flexibele schil om snel te reageren op veranderende omstandigheden, terwijl werkenden die meer flexibiliteit willen onder meer kiezen voor het zzp-schap. De voorgenomen maatregelen in het nieuwe regeerakkoord vormen daartoe vooralsnog geen grote barrière."

De nieuwe regering is van plan om onder andere de zelfstandigenaftrek te beperken, een minimumtarief in te voeren voor zelfstandigen en de wet DBA aan te passen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie