Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

AFM: Beleg niet in digitale munten

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 13 november 2017 om 11:28

Den Bosch – 13 november 2017 – Sommige startende ondernemingen geven veel digitale munten uit om zichzelf te financieren. Deze munten zijn erg kwetsbaar voor misleiding, oplichting en manipulatie. De AFM (Autoriteit Consument & Markt) raadt consumenten af erin te investeren.

Bedrijven bieden verschillende typen digitale munten aan die recht geven op bijvoorbeeld een product of dienst waar nog aan wordt gewerkt, of een deel van de toekomstige winst, meldt de zogenoemde ICO’s (initial coin offerings). Deze munten vallen in tegenstelling tot aandelen of obligaties op een enkele uitzondering na niet onder het toezicht van de AFM. De autoriteit wijst erop dat veel bedrijven die zichzelf op deze manier financieren nog in de kinderschoenen staan. Toekomstige rendementen worden dan makkelijk overschat.

Blockchain maakt het mogelijk om met een hoge mate van betrouwbaarheid transacties te registreren, zonder dat daar een tussenpersoon aan te pas komt. Ook deze onderliggende blockchaintechnologie is nog volop in ontwikkeling. Het bekendste voorbeeld is de bitcoin, waar de AFM eerder al voor waarschuwde.

De Nederlandse Bank (DNB) sluit zich bij de waarschuwing van de AFM aan. “Banken en andere financiële ondernemingen die betrokken zijn bij het aanbieden van ICO's of de handel in tokens lopen het risico betrokken te raken bij manipulatie, witwaspraktijken, terrorismefinanciering of andere frauduleuze praktijken” , meldt de centrale bank. “Het anonieme en grensoverschrijdende karakter maakt ICO's 'een ideale voedingsbodem voor oplichters” aldus de AFM.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie