Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Amazon wil Nederland veroveren en komt met webwinkel en videostreaming

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 8 november 2017 om 11:42

Den Bosch – 8 november 2017 – De internationale webwinkelreus Amazon breidt zijn dienstverlening in Nederland uit. Nederlandse klanten kunnen vanaf vandaag lid worden van Amazon Prime. Ze krijgen met deze abonneedienst een deel van hun bestellingen gratis thuisbezorgd.

In Nederland heeft Amazon geen eigen webwinkel, maar maakt zijn Duitse webwinkel steeds beter toegankelijk voor Nederlanders. IDeal wordt geaccepteerd als bepalingsmethode en een groot deel van de website is in het Nederlands vertaald. Hier komt nu ook een abonnementsdienst bij.

Er wordt al jaren gespeculeerd dat Amazon in Nederland een verkoopkantoor opent en een volledige website met een .nl-domein opent. Dat is helaas niet het geval, maar Amazon blijft zich vanuit Duitsland op Nederland richten.

Aankopen vanuit Nederland zijn de afgelopen jaren gestegen bij Amazon. Amazon is de zesde webwinkel van het land met een geschatte jaaromzet van 250 miljoen euro, volgens de webwinkellijst Twinkle100. Het bedrijf wil deze cijfers niet bevestigen.

Het bedrijf werkt samen met duizenden Nederlandse bedrijven die via de webwinkel hun producten aanbieden. De Nederlandse markt is voor Amazon een bijvangst. Het concern had vorig jaar wereldwijd een omzet van omgerekend 117 miljard euro.

Klanten kunnen voor 4 euro per maand artikelen gratis laten bezorgen met de Amazon Prime-dienst. Hierbij krijgen de abonnees onder meer toegang tot de videostreamingdienst van Amazon en extra kortingen. Het abonnementsbedrag gaat in de loop van 2018 omhoog naar 6 euro per maand.

De Nederlandse concurrent Bol.com lanceerde eerder dit jaar een abonnementsdienst waarmee klanten de bezorgkosten kunnen afkopen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie