Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Pakketbezorgers houden PostNL overeind

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 6 november 2017 om 13:18

Den Bosch – 6 november 2017 – PostNL heeft in het derde kwartaal meer omzet gedraaid. Ondanks zijn er verder dalende postvolumes. Dat dankt het postbedrijf naar eigen zeggen aan een sterke groei bij de pakketbezorging. De totale omzet is gestegen met 5 procent.

Het bezorgen van pakketten leverde het afgelopen kwartaal 274 miljoen euro aan omzet op. Dat is ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. Dat was ruimschoots voldoende om de daling bij de postbezorging op te heffen. Hierbij liepen de opbrengsten met 4 procent terug. De totale omzet steeg in met 5 procent tot 809 miljoen euro.

De vakbond FNV trok eerder deze maand aan de bel over de sterk groeiende pakketmarkt. Voor bezorgers zouden de werkomstandigheden bij het postbedrijf veel beter kunnen. “De werkdruk is onmenselijk hoog. De laatste tijd is de pakketmarkt booming, maar PostNL zet veel te weinig mensen in. En de huidige werknemers krijgen minimaal betaald”, dit meldt onderhandelaar Ger Deleij. FNV dreigde met een grote staking rondom de feestdagen.

Ondertussen lijkt CEO Herna Verhagen erg tevreden met het geboekte resultaat. “Wederom het bewijs dat we goed op weg zijn om dé aanbieder van post- en logistieke diensten in de Benelux te zijn”, aldus de topvrouw. Wel maakte ze zich zorgen over de alsmaar krimpende postmarkt. “De regelgeving moet aan deze nieuwe situatie worden aangepast en een ordelijke en rationele aanpassing van de structuur van de postmarkt mogelijk maken.”

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie