Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nederlandse bedrijven steken meer geld in onderzoek

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 1 november 2017 om 11:47

Den Bosch – 1 november 2017 – Nederlandse ondernemingen investeren weer meer in onderzoek en ontwikkeling. In 2017 bedroegen de R&D-investeringen 4,3 procent van de omzet. Ondernemingen investeren wel minder in de menselijke kant van innovatie. Over het algemeen groeit het investeren wel flink bij Nederlandse ondernemingen.

Sinds 2012 is dit het hoogste niveau. Dit blijkt woensdag uit de cijfers van de Erasmus Universiteit. Investeringen in ICT stegen al naar 4,8 procent van de omzet. Dit is het hoogste cijfer sinds 2009. In 2016 werd in ICT en R&D respectievelijk 2 procent en 2,1 procent van de omzet geïnvesteerd.

 Volgens de Erasmus Universiteit zijn deze takken van sport belangrijke indicatoren van de technologische innovatie. Gunstige economische omstandigheden en vooruitzichten vergroten de bereidheid van organisaties om te investeren in innovatie. De noodzaak daartoe is ook relatief groot in tal van sectoren." Dit legt hoogleraar innovatie Henk Volberda uit in een persbericht.

"De opkomst van nieuwe technologieën die de basis vormen van de vierde industriële revolutie (kunstmatige intelligentie, robotisering, internet of things, cloud computing en 3d-printen) vergroten de bereidheid van bedrijven om weer meer te investeren in innovatie. In dergelijke omstandigheden is innovatie van cruciaal belang voor het overleven of floreren van organisaties."

Ondernemingen vergeten ook te investeren in de menselijke kant van innovatie volgens de hoogleraar. "Nieuwe verdienmodellen en nieuwe producten en diensten vragen ook om plattere organisatievormen, vernieuwend leiderschap, nieuwe vaardigheden van medewerkers en slimmere manieren van samenwerken." Bedrijven gaan dit jaar juist 2,8 procent minder uitgeven aan sociale innovatie. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie