Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Restaurants in opstand tegen Thuisbezorgd.nl

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 30 oktober 2017 om 11:24

Den Bosch – 30 oktober 2017 – Restauranthouders komen in verzet tegen Thuisbezorgd.nl. De bezorgdienst verhoogt per 1 januari de tarieven voor aangesloten restaurants opnieuw, nu van 12 naar 13 procent. Veel ondernemers zijn boos.

Al 45 ondernemers hebben zich aangemeld voor een bijeenkomst in Enschede over de tariefsverhoging. “Je moet de mensen die je groot hebben gemaakt niet zo behandelen”, meldt een van de ondernemers.

Thuisbezorgd.nl is ooit begonnen op een zolderkamer in Enschede, waar student Jitse Groen het concept bedacht. De eerste jaren vroeg de dienst 6 procent commissie van restaurants, inmiddels is dit verdubbeld naar 12 procent en in januari al 13. “Elk jaar een procent meer waar ze zelf niks voor hoeven te doen”, zegt een van de ondernemers.

Ze durven niet met naam in de krant, bang dat Thuisbezorgd hen boycot als hun initiatief mislukt. De meeste restauranthouders willen een eigen lokale site voor maaltijdbezorging. “Toen Thuisbezorgd.nl begon, hadden de meeste restaurants geen eigen site. Maar dat hebben we nu wel. Thuisbezorgd was ook handig toen ze betalen via iDeal invoerden. Maar als we samen één site opzetten, kunnen wij dat ook.”

De ondernemers klagen vooral dat kleine zaken de dupe zijn van de tariefsverhogingen. “Grote ketens als New York Pizza krijgen een speciaal tarief, maar wij moeten het volle pond betalen. Natuurlijk hebben we door Thuisbezorgd klanten gekregen, maar die winst verdwijnt als ze steeds meer geld vragen. En ze doen er niks voor. Ja, reclamecampagnes, maar dat merk ik niet in mijn zaak.”

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, kreeg in 2016 een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Daarbij kondigde het aan dat de opbrengst van de aandelenuitgifte gebruikt zou worden  voor intensieve marketing in Duitsland, waar het bedrijf in felle concurrentie is verwikkeld met bezorger Delivery Hero. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie