Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Brabanders gelukkiger, gezonder en veiliger dan mensen in de Randstad

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 27 oktober 2017 om 13:11

Den Bosch – 27 oktober 2017 – Als het gaat om welvaart staat Brabant in de middenmoot. In de Randstad, met name in de drie grootste steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, is dat welvaartsgevoel beduidend minder. Wie in een van deze drie steden woont, voelt zich gemiddeld genomen het ongelukkigst, ongezondst en onveiligst. In Noord- en Zuidwest-Drenthe en het Gooi scoren ze het beste qua welvaart. Onze provincie staat op de zesde plaats. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Rabobank.

De 2e editie van de Brede Welvaartsindicator wordt vrijdag gepresenteerd. Het welzijn van Nederlanders is gemeten aan de hand van de factoren werkloosheid, baanzekerheid, veiligheid, geluk, gezondheid, onderwijs, huisvesting en milieu. Er is ook gekeken naar resultaten op regionaal niveau voor het eerst.

Het blijkt uit de onderzoeksresultaten dat de zogenoemde brede welvaart in de stad nog lager ligt dan op het platteland. Het lagere geluksgevoel in de grote stad wordt waarschijnlijk vooral veroorzaakt doordat mensen minder tevreden zijn over hun woonsituatie. Ook voelen ze zich vaak onveiliger dan in de rest van het land.

We scoren hoger dan gemiddeld in heel Brabant als het gaat om brede welvaart. In het noorden en zuidoosten van Brabant scoren ze het hoogst. Het is erg opvallend dat het zuidoosten en noordoosten van Brabant het relatief goed doen als het gaat om woontevredenheid. Het midden van de provincie scoort hoog op het gebied van balans tussen werk en privé, maar zeker minder op materiële welvaart. Het westen van Brabant heeft de laagste brede welvaart, vooral als het gaat om veiligheid.

De provincie Drenthe en dan voornamelijk het gebied rond Assen, scoort op bijna lle punten beter dan het Nederlands gemiddelde. Vooral woontevredenheid, een betere balans tussen werk en vrije tijd en een hogere veiligheid spelen daarbij een grote rol. De provincie Noord-Holland heeft de laagste score van Nederland. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie