Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Netflix steekt meer geld in eigen content en blijft groeien

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op dinsdag 17 oktober 2017 om 14:47

Den Bosch – 17 oktober 2017 – Netflix blijft groeien in stijgende lijnen. Het afgelopen jaar kreeg het videoplatform er 5,3 miljoen abonnees bij, bijna een miljoen meer dan van tevoren werd verwacht. Vooral buiten de VS blijft het bedrijf erg hard groeien. Het aandeel van Netflix staat nabeurs op recordhoogte, constateert techsite Recode. Op het moment van schrijven noteert het aandeel 205,30 dollar.

De videodienst is van plan volgend jaar maar liefst 8 miljard dollar aan eigen content te produceren. Dat is een miljard meer dan eerder was verteld en bijna net zoveel als de jaaromzet in 2016, dit was 8,3 miljard dollar. Het bedrijf gaat hier wel opnieuw grote schulden voor aan. Netflix wil dat het aanbod van films en series volgend jaar voor de helft uit eigen producties bestaat. Er bestaan al veel “Netflix original” series.

Het videoplatform doet dit allemaal om onafhankelijk te worden. Ze zijn nu erg afhankelijk van andere partijen, met wie licentie-afspraken worden gemaakt om films en series op Netflix te plaatsen. Dit moet de afhankelijkheid dus verkleinen. Die licenties lopen namelijk op een gegeven moment af en het is lang niet altijd zeker of zo een contract ook nog wordt verlengd. Door zelf content te laten produceren heeft het bedrijf de lootjes in eigen handen.

Netflix is van plan de 8 miljard dollar deels te gebruiken voor het produceren van 30 nieuwe anime-series en 80 nieuwe films. Dit alles moet volgend jaar al op het platform te zien zijn. De grote investering van het bedrijf heeft niet alleen maar voordelen voor de klanten. De videodienst maakte 2 weken geleden nog bekend dat de prijzen voor de abonnementen zijn gestegen. Het meest populaire aanbod wordt een euro duurder.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie