Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Amsterdamse aandelenbeurs begint hoger aan drukke cijferweek

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 16 oktober 2017 om 13:00

Den Bosch – 16 oktober 2017 – In Amsterdam ging de aandelenbeurs maandag licht vooruit. De meeste andere Europese beursgraadmeters lieten kleine winsten zien. Op het Beursplein was Probiodrug in trek bij beleggers na positief nieuws over een medicijn van het bedrijf.

Er werd vooral heel erg uitgekeken naar de eerste kwartaalresultaten van grote bedrijven. De bedrijven komen deze week naar buiten.

De AEX-index noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 547,20 punten. De MidKap steeg een fractie tot 830,22 punten. Vooral grote steden deden het erg goed in de beurzen. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen rond 0,2 procent.

De hoofdindex in Madrid is gezakt met 0,7 procent. Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft nog altijd niet duidelijk gemaakt of hij de onafhankelijkheid van Catalonië heeft uitgeroepen.

Met een winst van 2 procent was digitaal beveiliger Gemalto koploper in de AEX. Met een verlies van 0,9 procent was zorgtechnologiebedrijf Philips de grootste daler. Dit kwam na een adviesverlaging door Exane.

Met een min van 2,8 procent stond vastgoedinvesteerder Wereldhave onderaan in de MidKap. Het Nederlands vastgoed voor beleggers wordt stukken minder aantrekkelijk door het regeerakkoord. Dit meldde het Financiële Dagblad.  Beursintermediair Flow Traders kampte met een adviesverlaging door Credit Suisse en zakte ruim 2 procent.

Fugro klom 1,9 procent. De bodemonderzoeker wil de Noor Øystein Løseth benoemen tot de nieuwe bestuursvoorzitter en de opvolger van topman Paul van Riel. Løseth was in het verleden onder meer de topman van het Zweedse energieconcern Vattenfall.

De euro was 1,1791 dollar waard, tegen 1,1835 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent meer op 52,09 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 57,99 dollar per vat.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie