Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Boodschappen worden duurder door stijging laag btw-tarief

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 6 oktober 2017 om 14:41

Den Bosch – 6 oktober 2017 – De nieuwe coalitie gaat het lage btw-tarief verhogen van 6 naar 9 procent bevestigen bronnen aan De Telegraaf. Je gaat nu meer betalen voor je wekelijkse boodschappen.

Het lage btw-tarief is op dit moment 6 procent. Dit betekent dat er 6 procent van de prijs van de producten die je koopt wordt afgestaan aan de belasting. Bij het lage btw-tarief horen onder andere brood, fruit en snoepgoed, maar ook voor je saté in een restaurant betaal je belasting. Deze producten worden allemaal in de toekomst duurder. Dit geldt niet alleen voor je eten maar ook voor je gel, energiekosten, een bezoekje aan de kapper of schoonheidsspecialist en nog veel meer.

De verhoging heeft te maken met de zogenaamde vlaktaks. Op dit moment zijn er vier belastingschijven voor de inkomstenbelasting. Wanneer je een jaarsalaris hebt van bijna 20.000 euro of meer (bruto) betaal je daar 40,80 procent inkomstenbelasting over. Als je minder dan 20.000 euro per jaar verdient, betaal je 36,55 procent inkomstenbelasting. En als je 70.000 euro per jaar verdient, betaal je 52 procent inkomstenbelasting.

In de toekomst worden die vier belastingschijven vervangen door twee belastingschijven. Wanneer je een jaarlijks inkomen hebt tot 68.000 euro bruto, betaal je daar 37 procent inkomstenbelasting over. Verdien je meer dan dat, dan betaal je 49,5 procent inkomstenbelasting. Dit gaat miljarden euro’s kosten. Dit heeft dus een hoop geld nodig en daarom hebben ze besloten om de btw te verhogen.

Door de twee nieuwe belastingschijven bestaat de kans dat de verschillen tussen rijk en arm groter worden. Dat is volgens VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet de bedoeling. Om dit te voorkomen nemen ze een aantal maatregelen. Eén van die maatregelen is het verlagen van de hypotheekrenteaftrek.

Volgens de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaat de verbouwing van het belastingsysteem zes miljard euro aan lastenverlichting opleveren. Het is de bedoeling dat vooral middeninkomens hier wat van gaan merken.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie