Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Hack in 2013 trof alle 3 miljard Yahoo-accounts

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 4 oktober 2017 om 11:53

Den Bosch – 4 oktober 2017 – In 2013 vond er een grote hack plaats bij het bedrijf Yahoo. De Hackers bemachtigden toen e-mailadressen, namen, wachtwoorden, verjaardagen en telefoonnummers van Yahoo-gebruikers.

Eerst had het bedrijf bekend gemaakt dat maar liefst 1 miljard accounts gehackt zijn. Later bleek dat dit niet 1 miljard, maar alle 3 miljard accounts die Yahoo in 2013 had zijn getroffen door een hack. Verizon, het moederbedrijf van Yahoo meldt dat er geen bankgegevens buit gemaakt zijn. De mensen die de accounts hebben gehackt hebben wel toegang tot namen, e-mailadressen, wachtwoorden, geboortedata en telefoonnummers.

Drie jaar na de hack, eind 2016 meldde Yahoo dat er gebruikersdata waren gestolen van 1 miljard gebruikers. De volledige omvang van de hack werd pas duidelijk toen onafhankelijke experts het datalek hebben onderzocht nadat Yahoo door Verizon was overgenomen.

Deze hack werd de grootste cyberinbraak ooit met 1 miljard getroffenen. Dat record blijkt nu nog hoger te zijn met 3 miljard. Wie verantwoordelijk is voor de hack weten ze nog niet. Alle gebruikers moesten wel hun wachtwoorden veranderen.

Het bedrijf heeft wel pech met hackers, want in september 2016 meldde Yahoo ook een datalek. Deze datalek vond in 2014 plaats en hierbij waren zeker 500 miljoen gebruikersaccounts betrokken. De gebruikers moesten toen ook hun wachtwoord veranderen.

Computerinbraken bij Yahoo drukten eerder dit jaar de verkoopprijs toen het de internetactiviteiten van het bedrijf aan Verizon verkocht. De grote hack was in februari de reden voor Verizon om het bod op Yahoo met 350 miljoen dollar te verlagen. Er is uiteindelijk een bedrag van 4,4 miljard dollar neergelegd voor het bedrijf. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie