Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Nieuwsmedia met ‘betaalmuur’ worden niet langer meer gestraft door Google

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 2 oktober 2017 om 12:39

Den Bosch - 2 oktober 2017 – Google gaf voorheen altijd voorrang aan nieuwssites die artikelen gratis weggeven aan lezers. De zoekmachine gaat de nieuwssites met betaalde artikelen niet meer straffen. De gratis artikelen krijgen geen voorrang meer van Google.

In plaats daarvan komt Google met een nieuw beleid. Met dit nieuwe beleid zou dit uitgevers moeten helpen makkelijker geld te verdienen met nieuws.

Het zogeheten 'first-click-free'-beleid van Google is al langer omstreden. De nieuwsorganisaties vonden dat zij werden gedwongen om enkele artikelen gratis aan te bieden. Als ze dit niet deden werden de artikelen bijna niet bekeken en kon je de artikelen erg moeilijk vinden via de zoekmachine. De organisaties zouden anders niet meer prominent in de Google-resultaten komen. Dit zorgde voor beperkte inkomsten uit abonnementen volgens de uitgevers van de artikelen.

De uitgevers, waaronder News Corp. wezen op de dominante marktpositie van Google, die ervoor zorgt dat bedrijven moeilijk om de internetgigant heen kunnen. Voor de nieuwsorganisatie was het erg moeilijk om zo kosten binnen te harken.

De “Wall Street Journal” (een van de kranten van News Corp), was dit jaar de eerste grote site die besloot het beleid van Google te negeren. Er ontstond een grote zogenaamde “betaalmuur”. Dit betekende dat er geen enkel artikel gratis werd aangeboden. Dit zorgde voor minder verkeer uit zoekresultaten, maar het zorgde ook voor toegenomen aantal abonnementen.

In de komende maanden wil Google nieuwe software lanceren die het mogelijk moet maken om gemakkelijk abonnementen af te sluiten bij nieuwsmedia, met creditcardinformatie die Google al heeft. Dit is voor de nieuwsorganisaties met betaalde artikelen erg gunstig. Google wil ook media helpen om aanbiedingen op maat te creëren voor specifieke gebruikers. Facebook werkt momenteel ook aan zulke mogelijkheden. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie