Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Bakkerij W Humblé sluit zijn deuren

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op donderdag 28 september 2017 om 16:12

Den Bosch – 28 september 2017 - Bakkerij W Humblé aan de Graafseweg 239 in ’s-Hertogenbosch gaat onverwachts sluiten. Na 45 jaar sluit het traditionele bakkersbedrijf en is zaterdag 30 september de winkel voor het laatst open.

Duizenden Bosschenaren kochten bijna een halve eeuw hun vers brood en gebak bij Bakker Humblé. Vanwege gezondheidsproblemen van Bakker Kees van Houwelingen, die de zaak al 25 jaar runt met zijn vrouw Anita Humblé, is het echtpaar verplicht om de bakkerij en winkel te sluiten. “Elke nacht was opnieuw een overwinning op mezelf en de pijn was niet meer te houden. Om nieuw personeel in deze tijd aan te nemen is bijna onmogelijk, deze generatie wil niet meer met de handen werken en al helemaal niet op de werktijden van een warme bakker. Het was fysiek niet meer te doen.”, aldus Kees van Houwelingen.

Anita en Kees namen de zaak 25 jaar geleden over van Wim en Sjan Humblé, die op hun beurt de zaak 20 jaar daarvoor runde. Voorheen was de winkel van Bakker Neyts, waar de broer van Wim, Henk Humblé, later bekend van de wereldberoemde snackbar Piccadilly, vanaf zijn 14e werkte. Henk begon naast de bakkerij de snackbar en Wim nam de zaak over van Neyts. “Toen ik de zaak overnam, ben ik geen brood meer in gaan kopen, maar ben zelf gaan bakken, waardoor de marges omhoog gingen, het product beter en verser werd en de omzet van de winkel flink groeide. Op 24 augustus 1972 nam ik de zaak over. Daarvoor werkte ik 7 jaar buiten Den Bosch in Vriezeveen. Toen ik terug kwam in Den Bosch stelde mijn broer voor om de bakkerij over te nemen. In die tijd moest ik 200 gulden per week huur betalen, dat was nogal een bedrag in die tijd”, verteld Wim Humblé, terwijl hij tranen in zijn ogen krijgt.

Zaterdag kunnen alle klanten en andere mensen de zaak voor het laatst bezoeken, want daarna sluit het zijn deuren definitief. Het toeval wil dat naast de bakkerij er een nieuwe poging wordt gedaan door een ondernemer, om Piccadilly nieuw leven in te blazen. Op het bord boven de snackbar staat dat Henk Humblé opnieuw advies gaat geven over zijn heerlijke broodjes kip, waar heel Den Bosch voor uitliep.

Redactie Atlantis Media
Foto: Radio Atlantis

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie