Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Prinsjesdag zonder nieuw kabinet

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op dinsdag 19 september 2017 om 10:35

Den Haag – 19 september 2017 – Het is weer de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag. Het koffertje ligt al klaar, de koetspaarden zijn er klaar voor en de hoedjes kunnen op. Alles lijkt vandaag te wijzen op een Prinsjesdag zoals altijd, maar zonder kabinet is dat toch moeilijk.

Op Prinsjesdag presenteert de regering plannen voor het volgende jaar. Deze plannen staan in de Troonrede, die door de koning worden voorgelezen in de Ridderzaal. De financiële uitwerkingen van de plannen is te vinden in het 'derde dinsdag in september' koffertje. Het gaat om de Miljoenennota en de rijksbegroting. Hier staat hoeveel geld ieder ministerie volgend jaar krijgt. Ook zie je hier hoe het gaat met de economie in Nederland en hoe de financiën er in het algemeen voor staan.

Maar de echte Prinsjesdag valt dit jaar niet op de derde dinsdag van september, maar pas ergens in oktober. Dan staat er waarschijnlijk kabinet-Rutte III op het bordes. Er rijden dan geen koetsen, de koning leest niks voor, maar er is dan waarschijnlijk wel een echt kabinet en dan weten we pas echt welk beleid ons land de komende jaren te wachten staat.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie