Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Prijzen in de supermarkten stijgen

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 18 september 2017 om 10:44

Den Bosch – 18 september 2017 – De supermarkten in Nederland waarschuwen voor prijsstijgingen. Er komt namelijk een mogelijke btw-verhoging. Het kabinet is van plan om het lage btw-tarief te verhogen van 6% naar 8%.

Bij de formatietafel is te horen dat er serieus wordt nagedacht om de prijzen te verhogen en zo geld binnen te harken om bijvoorbeeld verlaging van de inkomstenbelasting te kunnen betalen. Voedsel, kappers, schoenmakers en dierentuinen vallen nu onder het lagere tarief van 6 procent. Er waren al eerder pogingen gedaan om het btw-tarief te verhogen, maar deze plannen zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Nu er geld in het laatje moet komen piepen ze wel anders. Om de dure wensen van VVD, CDA, D66 en CU te bekostigen, liggen er nieuwe plannen op tafel om het tarief op te trekken.

“Ik vind dit heel zorgelijk en eigenlijk onbestaanbaar dat het nieuwe kabinet er überhaupt over nadenkt.” Dat zegt Marc Jansen, directeur van CBL, de brancheorganisatie van de supermarkten. Ondernemers die onder dat 6%-tarief vallen, maken zich dan ook grote zorgen.

Van de totale omzet van 36 miljard euro van de supermarkten valt circa 85% onder het lage tarief. Jansen rekent voor dat een verhoging met 2 procentpunt tot extra lasten voor de consument zal leiden van €600 miljoen.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie