Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Oplichters slaan toe op social media

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 15 september 2017 om 11:49

Den Bosch – 15 september 2017 – Oplichten op internet komt steeds vaker voor, maar toch blijven mensen erin trappen. Zo hebben oplichters deze zomer flink gebruik gemaakt van het oplichten via WhatsApp. Ze doen zichzelf voor als familie of vriend en stelen zo duizenden euro’s van je.

De bedriegers hebben afgelopen zomer via WhatsApp zeker 90 slachtoffers gemaakt. “En vermoedelijk is dat het topje van de ijsberg”, aldus woordvoerder André Vermeulen van de Fraudehelpdesk. In de zomervakantie kwamen tientallen meldingen binnen van mensen van wie door bedriegers het geld was afgetroggeld. Het gaat ook vooral tijdens de vakantieperiode mis. In juni waren er rond de 20 klachten, in juli ruim 30 en in augustus bijna 40.

Via WhatsApp of een sms doet een crimineel zich voor als een kennis of familielid in nood en vraagt om geld. De oplichters verdwijnen snel zodra het geld binnen is. De fraudeurs kijken op Facebook tussen je vrienden en familie. Vervolgens kopiëren ze de foto en sturen ze een appje of sms’je dat ze geld nodig hebben vanwege een noodgeval. Als dit gebeurt is gaan ze ervandoor met een heleboel geld. “Veel mensen zijn achterdochtig genoeg, maar er zijn er die erin trappen. En blijkbaar is het voor criminelen heel lucratief”, zegt Vermeulen. Ondanks dat er vorig jaar al veel werd gewaarschuwd na de eerste gevallen, gaat de zwendel nog altijd door.

Pas dus op met welke gegevens je op Facebook en andere social media zet. Scherm je gegevens af en zorg voor een veilig social media gebruik. 

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie