Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Den Bosch viert vier dagen lang de waterweek

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 4 september 2017 om 16:42

Den Bosch – 4 september 2017 - De hoofdstad van Brabant wil voortaan een waterstad worden, daarom viert Den Bosch van 14 tot en met 17 september de Waterweek. De Bossche Waterweek wil hiermee het grootste evenement van de stad worden. Dit jaar zal dat nog niet lukken, maar volgend jaar is dit zeker hun doel.

Den Bosch en het water hebben het niet altijd even leuk met elkaar gehad, maar Den Bosch kan ook niet zonder. De water tochten zijn goed voor de welvaart en het is een toeristische trekpleister. Naast de vele positieve delen van het water is er ook een hoop ellende geweest. Anderhalve eeuw geleden liep namelijk de stad, maar ook de omgeving helemaal onder.

De Waterweek wil Den Bosch als waterstad bestempelen. De organisatoren hebben een strak plan. Ze willen namelijk de waterweek plannen wanneer er meerdere activiteiten op het water zijn in Den Bosch. Er zijn bijvoorbeeld al evenementen zoals zoals Maritiem, Swim To Fight Cancer, de Rubberbotenparty, de drijf-inn-bioscoop, zeil- en roeiwedstrijden, zorg voor muziek, eten, drinken en ander vermaak. 

 ,,We willen de stad veranderen door leuke feestjes te geven", zegt de organisator van DOK073 (Geert Das). Kirsti Pol (Initiatiefnemer en projectleider) vult aan: ,,Wij schrijven niet zo veel plannetjes maar doen meteen iets. Door cultuur, wetenschap, sport en ontspanning aan elkaar te koppelen, werken we aan een mooie kralenketting."

 Het evenement richt zich nu op 100.000 bezoekers in vier dagen. In 2018 willen ze de waterweek uitbreiden naar 9 dagen en richten ze zich op 200.000 bezoekers.

Maritiem
De Bossche Waterweek is niet het enige wat er die week te doen is. Op 15, 16 en 17 september is ook het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland en vindt eens per twee jaar plaats in het maritieme hart van Den Bosch. Hiervoor staat de stad 3 dagen lang in het teken van scheepsvaart. Tijdens het evenement is de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te zien.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie