Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Omzetdaling voor TMG

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 29 mei 2017 om 12:35

Den Bosch - 29 mei 2017 - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft over de eerste maanden van 2017 een omzet geboekt van €127,2 miljoen. Dat heeft de uitgever van deze krant vrijdag nabeurs bekend gemaakt.

TMG kwam vrijdag met een tussentijds bericht omdat zij aandeelhouders die op 1 juni bijeenkomen een zo actueel mogelijk beeld wil geven over de huidige stand van zaken.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geeft TMG een toelichting op de aanstaande overname door Mediahuis en VP Exploitatie.

Over de eerste vier maanden van het jaar daalden de opbrengsten van TMG met 7,6 procent tot 127,2 miljoen euro. Aan de andere kant daalden de uitgaven met 7,5 procent tot 124 miljoen euro, exclusief reorganisatielasten en kosten in verband met de overname. Vooral qua drukwerk was TMG goedkoper uit.

De omzet betekent een daling van 7,6% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Deze is met name te wijten aan de advertentie-inkomsten, die 25,3% lager uitvallen. De genormaliseerde ebitda komt uit op €3,2 miljoen (-8,6%).

Bod besproken
Door hogere kosten, waaronder reorganisatielasten en overnamekosten, verliest TMG zijn status als enige schuldenvrije mediabedrijf van Nederland. In vier maanden tijd daalde de netto liquiditeitspositie van €14,5 miljoen in de plus naar €13,3 miljoen in de min.

TMG kwam met de ongebruikelijke viermaanden-update omdat het volgende week donderdag, 1 juni, een aandeelhoudersvergadering belegt. De belangrijkste agendapunten hangen samen met het voorgenomen bod van Mediahuis en VP Exploitatie op de onderneming.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie