Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Tentoonstelling Van der Elsken in Stedelijk Museum trekt 271.000 bezoekers

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op dinsdag 23 mei 2017 om 15:21

Den Bosch - 23 mei 2017 - De overzichtstentoonstelling van de beroemde Nederlandse fotograaf Ed van der Elsken (1925-1990) heeft 271.000 bezoekers getrokken naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat zijn er meer dan verwacht, liet het museum dinsdag weten.

Het Stedelijk Museum presenteert een groot retroperspectief van de Nederlandse fotograaf en filmer Ed van der Elsken (1925-1990). Van der Elsken was bekend als ‘straat fotograaf’ en is een van de belangrijkste Nederlandse fotografen uit de 20e eeuw.

Ed van der Elsken was een unieke figuur. Als straatfotograaf ging hij in steden als Parijs, Amsterdam, Hong Kong en Tokio op zoek naar zelfbewuste mensen, naar mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Van der Elskens foto’s en films zijn sterk van vorm, onmiskenbaar geworteld in hun tijd, maar tegelijkertijd tijdloos. Ed van der Elsken wist de 'Zeitgeist' te documenteren en te beïnvloeden. In zijn werk ontwikkelde hij een directe, onconventionele en persoonlijke stijl. 

De tentoonstelling Ed van der Elsken - De verliefde camera was het omvangrijkste overzicht van zijn werk in 25 jaar. Niet alleen zijn foto's, maar ook zijn originele films en fotoboeken waren tot afgelopen weekend in het museum te zien.

 "Het is opvallend hoeveel jongeren echt fan zijn van Ed van der Elsken", concludeert conservator Hripsimé Visser. ''In deze tijd van perfecte selfies zijn ze ook echt onder de indruk van zijn directe en ongepolijste straatfotografie. Ed wist altijd perfect de 'Zeitgeist' te tonen. Kennelijk sluit dat weer perfect aan bij de huidige tijdgeest en is zijn werk nog altijd heel actueel."

De expositie reist door naar Parijs, waar het werk van 13 juni tot en met 24 september is te zien het Musée Jeu de Paume.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie