Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Publieke omroep komt in actie voor kankerbestrijding

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 17 mei 2017 om 16:19

Den Bosch - 17 mei 2017 - NPO Radio 2 staat woensdag de hele dag in het teken van de KWF Marathon tegen kanker. Vanuit de 'NPO Radio 2 Collectebus', die langs een aantal steden in het land gaat, presenteren de dj's hun programma's en zamelen ze geld in voor KWF Kankerbestrijding. De bus eindigt 's avonds in Alkmaar, waar vandaan de tv-show Marathon tegen kanker op NPO 1 wordt uitgezonden.

Gedurende de dag zijn er optredens van diverse artiesten, zoals Krystl, Elske DeWall en Miss Montreal. In de vroege ochtend doet Gerard Ekdom verslag van de start van de KWF wandelmarathon. Dj Jeroen Kijk in de Vegte doet de hele dag verslag vanuit het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, waar hij artsen en onderzoekers spreekt en collega's Paul Rabbering en Frank van 't Hof zoeken luisteraars op die geld hebben gedoneerd voor een plaat op Radio 2. Thijs Maalderink is verder aanwezig bij de grote triatlon. Vanaf 21.30 uur is op NPO 1 de tv-uitzending te zien, met daarin de aankomst van de wandelmarathon en de triatlon, gepresenteerd door Caroline Tensen.

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers. De officiële naam van de stichting is Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding. Sinds november 2003 werkt de stichting onder de naam KWF Kankerbestrijding.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie