Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Feyenoord kampioen van Nederland

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 15 mei 2017 om 13:00

Den Bosch - 15 mei 2017 - Feyenoord is na achttien jaar weer kampioen van Nederland. De Rotterdammers stelden zondag de landstitel veilig door in De Kuip met 3-1 te winnen van Heracles Almelo. Concurrent Ajax won tegelijkertijd met 1-3 bij Willem II.

Dirk Kuijt maakte alle drie de treffers voor Feyenoord. De kampioenswedstrijd van de Rotterdammers kende een stormachtig begin, want al in de eerste minuut schoot Kuijt prachtig de 1-0 binnen. Nog binnen het kwartier was de wedstrijd al zo goed als beslist dankzij opnieuw Kuijt, die ditmaal koppend scoorde. Pas in de absolute slotfase was het weer raak.

Nadat het vorige week op bezoek bij Excelsior hopeloos mis ging (3-0 verlies) voor Feyenoord moest er ook gewonnen worden van Heracles, want concurrent Ajax was tegelijkertijd met 3-1 te sterk voor Willem II.

Feyenoord sluit het seizoen af met een punt meer dan de Amsterdammers. De Rotterdamse club stond het hele seizoen bovenaan in de Eredivisie en alleen Ajax wist dat eerder te presteren in het seizoen 1997/1998.

Meteen na de wedstrijd werd de schaal uitgereikt in De Kuip. De huldiging van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op de Coolsingel is maandagochtend.

Huldiging Feyenoord
Rotterdam raadt Feyenoordfans aan om niet meer naar het centrum van de stad te komen. De aangewezen feestlocaties zijn vol, zegt de politie. Wie Feyenoord op het bordes van het stadhuis wil zien, kan dat het beste thuis of in een kroeg doen.

Aanvoerder Dirk Kuijt toont de schaal aan de overvolle Coolsingel. Het feest is compleet, hoewel velen dat in eerste instantie niet kunnen zien door een overweldigende hoeveelheid vuurwerk. De rest van de selectie voegt zich snel bij Kuijt, die gisteren goed was voor een hattrick. Het is één hossende menigte, zowel op het balkon als in de rest van de stad.

'Gio' is trots'
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst houdt het kort in zijn toespraak. "Maak er een mooi feest van!", aldus de trainer.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie