Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Bevrijdingsdag traditioneel afgesloten met 5 mei-concert in Amsterdam

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 8 mei 2017 om 11:35

Amsterdam - 8 mei 2017 - Bevrijdingsdag is vrijdag traditioneel afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel bij Theater Carré in Amsterdam. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte waren bij het evenement aanwezig.

Het concert was de officiële afsluiting van de Nationale Viering Bevrijding. Elk jaar neemt een ander orkest het optreden voor zijn rekening. Langs de kant en vanaf bootjes in het water keken honderden mensen naar de optredens van onder anderen Roel van Velzen, Remy van Kesteren en Joy Wielkens. Ook de cast van de musical Soldaat van Oranje en dansers van Het Nationale Ballet gaven een optreden.

Optredens
De optredens werden begeleid door het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley. Het Metropole Orkest werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht.

Van Velzen zong onder meer zijn nummer Baby Get Higher. Met het nummer Somebody van Queen zong het hele publiek, ook de koning en koningin, mee. Het concert begon om 21.00 uur en was tegen 22.15 uur afgelopen.

Het concert werd zoals ieder jaar afgesloten met het nummer We'll Meet Again van Vera Lynn. Op deze muziek vertrok het koninklijk paar per boot.

Uitzending Bevrijdingsdag
Ruim 1,6 miljoen mensen hebben vrijdagavond na 20.30 uur op NPO1 gekeken naar een impressie van de viering van Bevrijdingsdag in ons land en het traditionele 5 mei-concert aan de Amsterdamse Amstel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Vanaf 19.00 uur was ook al een impressie op tv van hoe Nederland Bevrijdingsdag vierde. Deze uitzending werd door 640.000 mensen gezien. Op veertien plaatsen in Nederland waren officiële Bevrijdingsfestivals, maar ook elders in het land werd de vrijheid gevierd.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie