Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Ruim vier miljoen kijkers voor interview met koning

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op vrijdag 28 april 2017 om 11:31

Den Bosch - 28 april 2017 - Ruim 4,2 miljoen mensen hebben woensdagavond gekeken naar het tv-interview met koning Willem-Alexander ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Het gesprek met interviewer Wilfried de Jong werd tegelijk uitgezonden op NPO1 en RTL4.

Via NPO1 keken 3,16 miljoen mensen en 1,11 miljoen mensen zagen het programma op RTL4, blijkt donderdag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Een openhartige Willem-Alexander sprak onder meer over zijn jeugdjaren op Drakensteyn en het overlijden van zijn broer Friso, maar ook over de ramp met vlucht MH17. Op sociale media waren de reacties op het interview overwegend positief. De koning toonde een menselijk gezicht, was het algemene gevoel.

Reactie van BN'ers
 "Willem-Alexander for president! Wat een geweldig interview. Complimenten aan Wilfried de Jong en de koning. Zo eerlijk kan het dus", zegt cabaretier Claudia de Breij.

Peter van der Vorst noemt het een "mooi ontspannen en openhartig gesprek van Wilfried de Jong met Willem-Alexander. Gefeliciteerd beiden."

"Wat een mooi, open gesprek, koninklijk en ook kwetsbaar. Toptv", stelt Jeroen Pauw. Ook zijn grote concurrent Humberto Tan is geraakt door het interview: "Ontroerend mooi, het interview van Wilfried de Jong met koning Willem Alexander!"

Sociale media
Op sociale media worden ook veel complimenten specifiek gegeven aan De Jong. Menig kijker vindt dat hij het vraaggesprek goed heeft geleid.

"Nou, dat was een mooi gesprek! Wilfried de Jong heeft er echt veel uitgehaald en WA wilde veel vertellen", vindt Luuk Ikink. Ook Marc van der Linden is blij: "Potverdikkie, dat doet Wilfried de Jong perfect! En hoewel 't over 50 jr WA gaat, zet koning toch zijn koningschap neer: een mens op de troon."

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie