Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Dit worden de Koningsdagtrends van dit jaar

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op woensdag 26 april 2017 om 11:39

Den Bosch - 26 april 2017 - Het land kleurt tijdens Koningsdag weer oranje. Ook dit jaar zijn er weer speciale oranje gadgets en snacks die we gaan dragen, eten en drinken. Voor de speciale dag zijn verschillende "oranjegadgets" gemaakt, vertelt Rosalie van Tilborg van het Oranjecomité Tilburg.

Basisscholen hebben spijkerbroeken verzameld waar tienduizend zakdoekjes van zijn gemaakt. Die kunnen dan gebruikt worden om het koninklijk paar na het slotconcert mee uit te zwaaien.

Verder zijn er winkels waar oranje gadgets worden verkocht. Op het station zit er zelfs een pop-upstore waar bezoekers zich bij aankomst nog snel in het oranje kunnen omtoveren. Ook is er een Koningsdag jurk gemaakt, die ook veel besteld is door horeca zodat de jurk gedragen kan worden voor gastvrouwen.

Uiteraard zijn er ook veel "oranje" snacks te koop. "Bitterballen met een oranje korst, maar ook biertjes met mandarijnsmaak. Er is ook een speciale variant van de Tilburgse kruidenlikeur Schrobbelèr, die nu in een oranje-versie besteld kan worden. Ook hebben veel winkels hun eigen acties. Een bonbonwinkel heeft een bonbon gemaakt in de vorm van het hoofd van Willem-Alexander. Daarvoor heeft de winkel toestemming gekregen van de Rijksvoorlichtingsdienst. In deze bonbon zit ook Schrobbelèr verwerkt."

Wat betreft de outfits die de koninklijke familie dragen, gelden er weinig regels en onderlinge afspraken vertelt royaltydeskundige Rick Evers. "Ik heb niet de indruk dat de koninklijke familie echt met elkaar afstemt wie wat aandoet. Voor prinses Aimée zou dat nog best makkelijk zijn, ze woont met haar man prins Floris 'om de hoek' op hetzelfde landgoed als koningin Máxima."

Het weer voor 27 april belooft grillig te worden. Er is natte sneeuw, hagel en kou voorspeld. Maar dat laat de pret natuurlijk niet drukken.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie