Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Het Parool wint internationale prijs voor vormgeving

1/1

Geplaatst door Atlantis Media op maandag 24 april 2017 om 10:57

Den Bosch - 24 april 2017 - Het Parool is samen met de Duitse krant Die Zeit uitgeroepen tot 'World's Best Designed Newspaper'. De prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen: inhoud, hoe een verhaal visueel wordt verteld, gebruik van koppen en fotografie, de 'stem' van de krant en de algehele vormgeving.

De prijs, die door hoofdredacteur Ronald Ockhuysen "de Oscar in krantenland" wordt genoemd, werd toegekend door de Society for News Design, een internationale koepelorganisatie van vormgevers en journalisten.

Het Parool is samen met de Duitse krant Die Zeit uitgeroepen tot ‘World’s Best Designed Newspaper’. De prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen: inhoud, hoe een verhaal visueel wordt verteld, gebruik van koppen en fotografie, de ‘stem’ van de krant en de algehele vormgeving. In totaal hadden 170 kranten uit alle delen van de wereld ingezonden. Over Het Parool zegt de jury: "De krant heeft van de eerste tot de laatste pagina een ongelooflijke energie en vormgeving. Het Parool heeft een eigen stem."

Het Parool
Het Parool is een Nederlands dagblad dat in de Tweede Wereldoorlog begon als sociaaldemocratisch getinte verzetskrant. De krant richt zich vooral op stad (en gemeente) Amsterdam en is sinds februari 1998, toen de andere op Amsterdam gerichte krant. De krant werd op 1 januari 2010 deel van De Persgroep Nederland, het voormalige PCM.

 Persoonlijk
 Scherp geprijsd
 Kennis van kwaliteit
 Gratis bezorging

Atlantis Media
Titaniumlaan 80
5221 CK 's-Hertogenbosch

073-6221039

KvK 582.30.661

Design - Drukwerk
Media - Producties
Marketing - Communicatie